top of page

Van hypotheekadviseur
naar hormoontherapeut

DSCF2538.jpg

Hé leuke vrouw! Mijn naam is Carolien Schut en ik heb  Hormoontherapie Almere opgericht. Ik ben hormoontherapeut en orthomoleculair voedingscoach en heb mij gespecialiseerd in de werking van neurotransmitters. Ik ben van oorsprong financieel geschoold en ik heb jarenlang mijn eigen financieel adviesbureau gerund. Tot ik begin 2022 in een burn-out terecht kwam.

Al ruim 10 jaar heb ik allerlei opleidingen gevolgd waaronder de HCN hormoonopleiding. Tijdens de les over het endorfinesysteem werd uitgebreid uitleg gegeven over hoe een burn-out ontstaat. Ik hoorde welke drie fases het endorfinesysteem heeft tot je in een burn-out terecht komt. Bij veel symptomen van fase 1 en 2 dacht ik: “Grappig daar heb ik ook last van” maar ik schonk er verder geen aandacht aan. Zelf leefde ik al jaren op paracetamol en ‘niet zeuren’. Ik had al een tijdje vage kwaaltjes en opeens van de een op de andere dag kon ik weinig meer. Hoe kon mij dit nou gebeuren? Ik ben van nature een enorme zorger, maar ik heb al die tijd vooral voor anderen gezorgd en was mezelf vergeten. En nu schreeuwde mijn lijf om hulp. Door goed voor mezelf te gaan zorgen, rust te nemen en in therapie te gaan ben ik een betere en vooral fittere versie van mijzelf geworden. De therapie die ik heb gevolgd samen met de kennis die ik heb opgedaan, hebben mij geholpen stapje voor stapje fitter en blijer te worden. Ik ben een betere versie van mezelf geworden!

In deze periode realiseerde ik me ook dat het werk dat ik deed meer een gewoonte dan een passie was geworden. Dat was voor mij het perfecte moment om de ommezwaai te maken en mijn passie te gaan volgen. Ik ben me nóg verder gaan verdiepen in het menselijk lichaam en de effecten van voeding, vitamines en mineralen op je mentale weerbaarheid. Na de start met testklanten werd ik zo giga enthousiast dat ik dacht: “Yes, dit wil ik meer mensen laten ervaren!”

 

Inmiddels heb ik mijn oude kantoor overgedragen en kan nu eindelijk doen waar mijn hart ligt: leuke vrouwen (zoals jij!) helpen zich weer goed in hun vel te laten voelen. 

 

Vergeet niet: jij bent het waard om voor jezelf te zorgen en een (nog) betere, fittere en blijere versie van jezelf te worden!

 

bottom of page