top of page

Van hypotheekadviseur
naar hormoontherapeut

DSCF2538.jpg

Hé leuke vrouw! Mijn naam is Carolien Schut en ik heb  Hormoontherapie Almere opgericht.

Toen ik tegen de veertig liep, begonnen de symptomen van de overgang op te spelen. Heftige en onregelmatige menstruaties, hoofdpijn, gewichtstoename, spier- en gewrichtspijnen, hartkloppingen en slaapproblemen met veel warmteaanvallen waren aan de orde van de dag. Vooral mijn man en grote liefde Joop kreeg het soms flink te verduren door mijn hormonale schommelingen.  

Ondanks dat ik me niet optimaal voelde, werkte ik meer dan 40 uur per week en leefde ik op paracetamol en ibuprofen om maar door te kunnen gaan. Overgang? “Niet zeuren” was mijn motto.

De overgang maakt je mentaal gevoeliger en een depressie of burn-out ligt op de loer. Begin 2022 kreeg ik een burn-out en dat dwong me om een flinke stap terug te doen en mijn lichaam nu echt rust te gunnen om te herstellen. Na een tijd van therapie en rust kreeg ik weer wat meer energie. Met kennis die ik tijdens mijn opleidingen heb opgedaan kon ik mezelf helpen op het gebied van voeding, leefstijl en supplementen.
Dit heeft er voor gezorgd dat ik me weer fitter voel in het leven. Ik ben een betere versie van mezelf geworden, en dat gun ik jou ook!

Als orthomoleculair therapeut en voedingscoach bekijk ik de mens op een andere manier dan in de reguliere medische wereld. Mijn focus ligt op het helpen van vrouwen om zich energieker, fitter en vooral gezonder te voelen door middel van voeding, leefstijl en supplementen. Ik speur naar tekorten en onevenwichtigheden in het lichaam en werk eraan om deze aan te pakken, met als doel het ondersteunen van de natuurlijke genezing en het bevorderen van een optimale gezondheid.

Vergeet niet: jij bent het waard om voor jezelf te zorgen en een (nog) betere, fittere en blijere versie van jezelf te worden!

bottom of page